Disclosure of Information

In accordance to BDCB’s Guidelines on Fraud Risk Management with reference TIU/G-4/2018/9 (Amendment No.1), we wish to remind our customers the following:

  1. To disclose all the facts in the proposal forms fully and faithfully, otherwise the Takaful Certificates issued hereunder may be void.
  2. If any claim made under the Takaful Certificate is in anyway fraudulent or if any false declaration is made to support a claim, the Takaful Certificate shall be forfeited and Takaful Brunei shall be under no obligation to make any payment of claims.
  3. Takaful Brunei shall report any suspected or confirmed fraudulent cases to BDCB.

tbk-logo

Takaful Brunei Keluarga Sdn Bhd (TBK) adalah sebuah syarikat yang telah lama bertapak selama lebih 20 tahun sebagai Syarikat Insurans Islam terbesar dalam menyediakan pelbagai perlindungan takaful yang mematuhi hukum Syariah dengan mengekalkan prinsip takaful (Insurans Islam) yang mentakrifkan semula insurans seperti yang dilihat dan diamalkan, kebersamaan, ketelusan dan keadilan telah mengukuhkan kepercayaan yang telah diberikan oleh pelanggan kami untuk memberikan keselamatan dan kestabilan bagi penyelesaian yang membantu awda mempersiapkan diri jika berlakunya kejadian yang tidak diingini dalam kehidupan.

 Visi

"Pemimpin pasaran bagi Perlindungan dan Perkembangan Harta"

 Misi

"Membawa Takaful dan Gaya Hidup Kewangan bersama-sama."

Media


TBK As Syifa’


TBK Savings – Babah


Takaful Brunei – Ejen Yang Tidak Dibenarkan

Cawangan

Ibu Pejabat TBK

Alamat:
Unit 1, Level 1
Dar Takaful IBB Utama
Jalan Pemancha, BS8711
Bandar Seri Begawan
Negara Brunei Darussalam

Telephone:
+673 223 1100

Waktu Perniagaan:
Isnin hingga Khamis:
8.15am – 4.00pm

Juma'at:
8.15am – 11.00am
2.30 petang - 4.00 petang

Sabtu:
8.15am – 11.30am

Menu